Oorlogsmuseum Overloon

B&B op 10 autominuten van Oorlogsmuseum Overloon – overnachting inclusief ontbijt

bed & breakfast the farmer’s daughter in venray

Een bezoekje brengen aan Oorlogsmusuem Overloon of de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn? Dan is Bed & Breakfast The Farmer’s Daughter in Venray een ideale uitvalsplaats. Met een goede nachtrust en een riant ontbijt ben je helemaal voorbereid om het Oorlogsmuseum van boven tot onder te verkennen, en ook nog een bezoek te brengen aan de begraafplaats! The Farmer’s Daughter ligt in hartje Venray, op loopafstand van voorzieningen als OV, supermarkten en restaurants. Met de auto ben je binnen 10 minuten bij Oorlogsmuseum, met de bus duurt het 10 minuten langer.

Boek je overnachting op onze website of stuur ons een mailtje.

Graag tot ziens bij The Farmer’s Daughter!

Olga & Marij

Oorlogsmuseum Overloon

“Oorlog hoort in het museum”. Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Je krijgt een indruk van hoe het zover heeft kunnen komen dat in de vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren, maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Ten slotte wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de bevrijding.

Militracks

Tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en pantservoertuigen te zien, vooral afkomstig van de Wehrmacht. De voertuigen rijden rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark. Zelf meerijden kan zelfs ook.

Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn

De Duitse Oorlogsbegraafplaats aan de Timmermannsweg 75 in Ysselsteyn (Limburg) is de enige oorlogsbegraafplaats in Nederland. Er liggen naast militairen van de Wehrmacht ook anderen die in de Tweede Wereldoorlog als lid van nationaalsocialistische organisaties zijn omgekomen. Onder hen ook Nederlanders die als collaborateur of SS’er in Duitse dienst de dood vonden. Verder zijn er Duitsers begraven die na de Bevrijding in een Nederlands interneringskamp stierven.

The Farmer's Daughter in Venray

Fijne B&B nabij het Pieterpad

Oorlogsmuseum Overloon

prijzen b&b venray

πŸͺ Overnachting inclusief ontbijt € 90 - € 95
πŸ₯ Ontbijt staat geserveerd in de ontbijtruimte
πŸ›ŽοΈ Boek eenvoudig online of geef een belletje

contact & reserveren

Stuur ons je vraag of reserveer direct

8 + 7 =