Wandelingen in omgeving Venray

Prachtige natuurgebieden, heerlijk wandelen

We houden zelf erg van wandelen in de mooie Noord-Limburgse natuur en geven je graag enkele tips.

Graag tot ziens bij The Farmer’s Daughter!

Olga & Marij

Maasheggen

Een landschap uniek in Nederland, en misschien wel in de wereld: het is niet voor niets dat UNESCO dit gebied een speciale beschermde status heeft gegeven. Je ziet er meidoorn- en sleedoornheggen die als lange linten door het landschap langs de Maas lopen. Het is een Vroeger zag je dat soort heggen in het hele land. Ze dienden als afscheiding van de percelen, hielden het vee binnen en anderen buiten.

maasheggen
maasheggen

Maasduinen

De Maasduinen zijn de langste rivierduinengordel van Nederland. Een bijzonder landschap, dat is ontstaan door een eeuwenlang samenspel van water, wind en menselijke ingrepen. Het nationale park heeft een oppervlakte van ‎45 km². Er komen enkele bijzondere planten- en dierensoorten voor, zoals de gladde slang, zandhagedis, kraanvogel, bever en zomereik.

Landgoed Geijsteren

Landgoed Geijsteren is een particulier landgoed en natuurgebied ten westen van Geijsteren. Wandelend over het landgoed kom je zowel natuur als cultuur tegen, met fraaie oude boerderijen, de meanderende Oostrumse Beek, de ruïne van het Kasteel Geijsteren dat in de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd en de St. Willibrorduskapel (daterend uit 1680, zie foto).

 

landgoed geijsteren

prijzen b&b venray

🪐 Overnachting inclusief ontbijt € 90 - € 95
🥐 Ontbijt staat geserveerd in de ontbijtruimte
🛎️ Boek eenvoudig online of geef een belletje

contact

Stuur ons je vraag

13 + 3 =